Joost is de bijnaam van René Kruis. Vandaar de naam 'Joost mag het weten', als René in januari 1995 als zelfstandig ondernemer voor zichzelf begint. Hoofdaktiviteit is het technisch ontwerpen en tekenen van (kunst)installaties.

Om mee te kunnen komen met het internet wordt besloten om samen te gaan werken met Richard Pollé. Hieruit ontstaat in augustus 1998 de VOF Joost mag het Weten. Met Richard als grafisch ontwerper en René als programmeur worden enkele fraaie websites gemaakt.

Als Richard in de loop van 2002 zijn werkzaamheden verhuist naar Bonn, wordt besloten om weer alleen verder te gaan. Per januari 2003 is Joost weer zelfstandige Joost mag het weten.

René Kruis
geboren op 26 mei
1969 in Zeist

René op school
LTS metaal
MTS werktuigbouwkunde
HTS fijnmechanische techniek, richting ontwerpen

René op de computer
WordPerfect, Word ,Excel, Access, dBase, Mathcad, AutoCAD, DesignCAD, SolidModeler, Pro-Engineer, Pro-Intralink, Solid Edge, Lisp, HTML, JavaScript, Flash, PHP, MySQL .

hardlopen
Marathon 2006 Rotterdam

 
         

Na zijn opleiding werkte René 2,5 jaar bij MonteVideo in Amsterdam. Hij was daar verantwoordelijk voor het onderhoud en de verhuur van audio- en visuele apparatuur. Daarnaast werkte hij als technisch ontwerper mee aan enkele kunstprojecten.

Daarna werkte hij drie jaar als technisch tekenaar bij D.O.R.C. International in Geervliet. Naast het tekenwerk wordt een tekeningen archief- en beheersysteem opgezet.

In januari 1995 begint René als zelfstandige onder de naam ' Joost mag het weten'.